Kees Kwakman beseft: "Dat missen ze nog wel echt bij FC Twente"

Kees Kwakman
Kees Kwakman Foto: © Pro Shots

FC Twente heeft zich nagenoeg verzekerd van de derde plek in de Eredivisie. En dat terwijl de Tukkers dit seizoen met twee vleugelaanvallers spelen, die de vorige jaargang ook in Enschede waren.

"Aan het begin van het seizoen was zei iedereen dat FC Twente wel heel veel kwaliteit op de vleugels verloor", schetst verslaggever Cristian Willaert bij ESPN. "Virgil Misidjan en Vaclav Cerny gingen allebei weg, maar die Daan Rots heeft zich geruisloos tot basisspeler gespeeld."

Analist Kees Kwakman is te spreken over Rots, maar ziet aan de andere kant wel een probleem. "Alleen ik vind nog wel dat ze een echte linksbuiten missen, want Michel Vlap gaat ook zoeken op het veld. Die zie je bijvoorbeeld centraal uitkomen en op het eind tegen Heerenveen dan ook nog op rechts dat is gewoon geen linksbuiten."

"Ik denk ook dat Gijs Smal daar last van heeft", vervolgt Kwakman. "Niet omdat het Vlap is hoor, want dat is een hele goede speler. Alleen het blijft gewoon geen echte linksbuiten, dus ik blijf vinden dat FC Twente aan die linkerkant een echte buitenspeler mist."

Lees meer:
0 reacties