Kees Rijvers herinnerd: "Soms deed hij mee, dan zag je zijn klasse"

Kees Rijvers
Kees Rijvers Foto: © Pro Shots

Eerder deze week overleed voormalig FC Twente-trainer Kees Rijvers op 97-jarige leeftijd. Erelid Rijvers was tussen 1966 en 1972 hoofdtrainer in Enschede en was van 1986 tot 1989 technisch directeur bij de Tukkers. Voormalig FC Twente-speler Benno Huve heeft geen enkele moeite om de sterke kanten van Rijvers te analyseren.

"In tactisch opzicht was hij begaafd", zegt Huve op de clubsite van FC Twente. "Hij kon vooruitkijken. Hij zag aankomen wat er zou gaan gebeuren. Van de tegenstanders wist hij alles. Hij ging zelf kijken en als hij niet in de gelegenheid was, liet hij Spitz Kohn of een ander gaan. Hij liet niet zomaar iemand gaan, want hij was ook erg wantrouwig."

Huve vervolgt: "Ik weet ook nog dat hij ons vaak liet werken aan de mindere punten. Je had je vooral op straat ontwikkeld en daarom moest dat van hem. Er viel nog veel te verbeteren. En hij kon alles voordoen. Zelf was hij buitengewoon technisch begaafd."

"Soms deed hij mee. Dan zag je zijn klasse. Met die korte beentjes kwam je niet aan de bal. Hij draaide altijd zijn kont erin." De periode Rijvers is bepalend geweest voor de toekomst van de club, weet ook Huve. "Waar was FC Twente geweest zonder de verstandige inbreng van Rijvers?"

Lees meer:
0 reacties