Kees van Wonderen vertrekt: "Niet alle vinkjes stonden op groen"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © BSR Agency

Het hing al even in de lucht, maar er is nu officieel duidelijkheid verschaft: Kees van Wonderen staat volgend jaar niet meer voor de groep bij SC Heerenveen. De voormalig assistent-trainer van FC Twente vertrekt na het huidige seizoen bij de Friese club.

De club en Van Wonderen zijn gezamenlijk tot het besluit gekomen om het contract van Van Wonderen, wat komende zomer ook afloopt, niet te verlengen. Hiermee komt er een einde aan de periode van de hoofdtrainer bij SC Heerenveen. Van Wonderen stond sinds de zomer van 2022 aan het roer in Heerenveen.

Van Wonderen kwam over van Go Ahead Eagles, waar hij goede resultaten neerzette. Bij zijn aanstelling nam hij Andries Noppert mee naar Heerenveen en de doelman groeide daar zelfs uit tot Oranje-international. Tijdens zijn eerste seizoen eindigde Van Wonderen als achtste met SC Heerenveen. Dit seizoen is de club ook nog altijd in de race voor de play-offs om Europees voetbal.

"We hebben recent met elkaar gezeten om te praten over de toekomst", vertelt De Haan op de clubsite van SC Heerenveen. "Dit was een open en eerlijk gesprek waarbij we hebben geconcludeerd dat van beide kanten niet alle vinkjes op groen stonden om de samenwerking te verlengen."

Lees meer:
0 reacties