"Kenners vonden Eliano trouwens nóg beter dan Tijjani Reijnders"

Tijani Reijnders aan de bal
Tijani Reijnders aan de bal Foto: © Pro Shots

Tijani Reijnders doorliep de jeugdopleiding van FC Twente en is tegenwoordig basisspeler bij AC Milan terwijl ook een basisplaats in Oranje voor het grijpen ligt. Op zijn zeventiende nog was Tijjani Reijnders een voetballer in de vierde klasse van de amateurs. 

In de kantine van CSV'28, de voormalige jeugdclub van Reijnders, geeft teammanager Daniëlle Rijksen uitleg over die tijd. "Toen Tijjani voor het eerst bij het Nederlands elftal zat, appte ik hem dat ik zo trots op hem was. 'Wéér in het oranje', stuurde hij terug. 'Daar is het toch een beetje begonnen.' Prachtig toch? Nee, hij is ons niet vergeten", opent ze bij NU.nl.

Oud-ploeggenoot Anel Zdionica herinnert hem zich nog goed. "Het was zo grappig als die twee het veld opliepen. Twee van die kleine jochies tegenover oude gasten van bijna 2 meter lang." Zdionica blijft het komisch vinden. "Tegenstanders dachten letterlijk: wat moet ik hier nou mee? Ze waren te goed. Én te snel en te slim om ze een schop te kunnen geven."

Rijksen zag destijds een opvallend oordeel. "Kenners hier in het amateurvoetbal vonden Eliano trouwens nóg beter dan Tijjani. En misschien vindt Tijjani het niet leuk dat ik het zeg, maar qua mentaliteit was Eliano ook beter. Hij kon woest zijn na een nederlaag. Ondertussen stond Tijjani allang weer te lachen. Ik denk niet dat ik Tijjani ooit boos heb gezien."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand