Kenneth Perez over FC Twente-speler: "Soms aan de blinde kant"

Kenneth Perez
Kenneth Perez Foto: © Orange Pictures

Kenneth Perez zag FC Twente met liefst 3-0 winnen van Go Ahead Eagles. Namens de Tukkers scoorde Sem Steijn twee doelpunten en de aanvallende middenvelder is dus ook opgevallen bij de oud-voetballer. Toch ziet Perez ook een puntje van kritiek in het spel van Steijn.

"Hij heeft een ongelooflijk goede oriëntatie zonder bal, maar gek genoeg is die een stuk minder als hij aan de bal is", begint Kenneth Perez in Dit was het weekend van ESPN. "Met bal vind ik hem soms een beetje aan de blinde kant, maar zonder bal vind ik hem weergaloos. In het positie kiezen, in het vrijkomen."

"Hoe hij positie kiest bij de tweede goal, dat vind ik echt heel erg goed", gaat Perez verder. "Hij begint in de drukte, stapt effe uit en schiet hem binnen. Het is niet wereldschokkend, of zo, maar wel heel erg slim. Of je dat kan ontwikkelen? Niet makkelijk, maar het kan wel. Hij speelt ook nog niet zo gek lang op het hoogste niveau."

"Zijn eerste jaar bij FC Twente was een leerjaar en nu breekt hij door. Dat kan een paar jaar duren en als dat verbetert, dan kun je misschien nog een stap maken. Lukt dat niet, dan kun je die stap niet maken. Naar de top van Nederland kan hij nu nog niet, want dan wordt hij veel meer beoordeelt op wat hij (nog) niet kan. Dat is het verschil tussen spelen in de subtop, of in de top", aldus Perez.

Lees meer:
0 reacties