Kenneth Perez: "Tukkers reageren anders op goede prestaties"

Kenneth Perez
Kenneth Perez Foto: © Orange Pictures

Kenneth Perez speelde voor de nodige clubs in zijn carrière, waaronder FC Twente en AZ. En laat de slotdag van de Eredivisie nou net spannend zijn voor beide ploegen. De voorrondes van de Champions League staan namelijk op het spel.

"AZ doet natuurlijk al veel langer mee bovenin", vertelt Perez in het Noordhollands Dagblad. "Maar ik denk niet dat ze in Alkmaar moeten balen van de opkomst van FC Twente. Welnee, alleen maar goed. Die clubs gaan zich aan elkaar optrekken, worden gedwongen om dingen nóg beter te doen."

"Toen ik zelf bij AZ speelde, had ik wel het gevoel dat we in het middelpunt van de belangstelling stonden", gaat de Deen verder, die hiermee reageert op de grotere belangstelling in Noord-Holland voor Ajax. "Kwam natuurlijk ook door die Europese campagne, met de halve finale van de UEFA Cup."

"Maar als je er van een afstandje naar kijkt, valt die belangstelling mee. Of eigenlijk tégen. Want AZ verdient meer aandacht en lof, als je kijkt naar wat ze presteren. Noord-Hollanders reageren anders op goede prestaties dan Tukkers, dat is echt een verschil hoor. FC Twente speelt een andere rol in hun regio; er is daar zó veel liefde voor die club", aldus Perez.

Lees meer:
0 reacties