Kick van der Vall: "Ze smeten me met mijn kleren aan in het bad"

Kick van der Vall
Kick van der Vall Foto: © Orange Pictures

Kick van der Vall is een clubicoon van FC Twente, maar de wedstrijd tegen Feyenoord heeft voor hem een speciaal tintje. De 76-jarige oud-prof is namelijk geboren in Rotterdam en was in de jeugd een Feyenoorder.

"Vanaf mijn veertiende tot mijn eenentwintigste heb ik bij Feyenoord gespeeld", vertelt Van der Vall in gesprek met De Telegraaf. "Ik had Hans Kraay senior als trainer en speelde samen met onder anderen Rob Jacobs, de latere trainer van Excelsior. Jan Boskamp woonde bij mij in de buurt, maar die speelde net in een andere leeftijdscategorie."

"Ik kwam bij het eerste, toen daar mannen als Coen Moulijn, Beertje Kreijermaat, Pummy Bergholtz, Rinus Israël en Eddy Pieters Graafland in speelden", vervolgt Van der Vall, die zich één moment nog goed kan herinneren. "Op een van de eerste trainingen werden er een paar ballen naast geschoten en werd er tegen mij gezegd: Kick, ga jij die ballen even halen."

Dat liet Van der Vall niet zomaar gebeuren. "Ik was een jong broekie van zeventien en zei brutaal: Je hebt ze zelf naast geschoten, ga ze ook maar zelf halen. Dat was één keer, maar nooit meer. Nadat ik me gedoucht en aangekleed had, pakten ze me met een paar man beet en smeten ze me met mijn kleren aan in het bad. Toen moest ik in mijn natte spul met de tram van Rotterdam-Zuid terug naar Crooswijk. De volgende training wist ik niet hoe snel ik die ballen moest gaan halen", besluit hij lachend.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand