Kiest Oosting weer voor Boadu in de spits? "Die kans is groot"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © Pro Shots

Aankomende zondag staat de Twentse derby in Enschede op het programma. FC Twente zal het daarin zonder Joshua Brenet moeten doen. De verdediger komt niet meer in actie voor de club nadat hij werd veroordeeld tot een maand cel.

"Wij hebben natuurlijk gevoel bij Joshua. Nogmaals: hij is een kwaliteitsspeler voor ons. Wat dat betreft is het sportief gezien heel erg jammer. In zo'n zaak zijn er alleen maar verliezers. Het is een cliché, maar het is gewoon heel erg jammer dat het zo gelopen is. Uiteindelijk sta ik achter de club, wij moeten verder", gaat trainer Joseph Oosting bij ESPN in op die situatie.

Of hij door had willen gaan met Brenet? "Joshua is een verbinder. Het is een jongen die goed in de groep ligt. Wat is een people manager? Een people manager is dat je veel met spelers praat, maar het is meer dan dat. Er zit ook een tactisch aspect aan. Het moge duidelijk zijn dat dit een verlies is, maar het is wat het is."

"Ik wil het graag over voetbal hebben, want alles wat ik erover zeg, zal de situatie niet veranderen", aldus Oosting. De focus ligt nu weer volledig op de derby tegen Heracles Almelo. "We hebben een gezamenlijke academie, maar ook een bepaalde rivaliteit. Er zit alles in om er een mooie pot van te maken."

"Het zijn speciale duels en dat maakt bij beide ploegen wel wat los. Al sta je met 2-0 voor, wil dat niet zeggen dat je de wedstrijd wint. Dat hebben we de vorige editie gezien (2-2). Maar thuis zijn wij, met onze manier van spelen, natuurlijk wel de favoriet", is het oordeel van Oosting.

Of hij zondag weer voor Myron Boadu in de basis kiest? "Die kans bestaat", aldus de trainer. "Allereerst hebben we vandaag (vrijdag) en morgen (zaterdag) nog een training, dus dat is afwachten. Maar die kans is groot, ja."

Lees meer:
0 reacties