Kim Lammers beseft: "FC Twente was een club die weinig keuze had"

Kim Lammers
Kim Lammers Foto: © Pro Shots

Kim Lammers zag in de sportwereld een week waarin de romantiek niet telde. De oud-tophockeyster zag dat de week bol stond van het doorselecteren. Ze wijst daarbij onder meer naar Merijn Zeeman, die de wielerwereld vaarwel zegt voor een directeursfunctie bij AZ.

"Wat een schril contrast met Alex Kroes", schetst Lammers in haar column voor het Noordhollands Dagblad. "Hij werd als verlosser binnengehaald en moet nu alweer vertrekken. In dit geval kón Ajax niet anders dan doorselecteren, om nog grotere problemen te voorkomen. Kroes heeft mogelijk strafbaar gehandeld. En de crisis bij Ajax was al groot."

"Ook een club die weinig keuze had: FC Twente", vervolgt Lammers. "Joshua Brenet belandde achter de tralies vanwege herhaaldelijk rijden zonder geldig rijbewijs. FC Twente beëindigde prompt zijn contract, zijn opvolger Alfons Sampsted staat klaar om zijn plek in te nemen. Zo gaat het in de sport: de een zijn dood is de ander zijn brood."

Volgens de oud-hockeyster hoort dat ook bij de sport. "Veranderingen in prestaties, het inspelen op nieuwe kansen én dus naleving van regels en wetten zijn cruciale aspecten in het proces van doorselecteren. Romantiek mag leuk zijn, maar in de wereld van topsport is het alleen de realiteit die telt."

Lees meer:
0 reacties