Kjølø imponeert: "Daar was hij jaar geleden nooit aan toe geweest"

Mathias Kjolo op de foto met een fan
Mathias Kjolo op de foto met een fan Foto: © BSR Agency

Mathias Kjolo heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt bij FC Twente. De Noorse middenvelder is één van de sterkhouders binnen de selectie van trainer Joseph Oosting. Ook clubwatcher Leon ten Voorde is onder de indruk van de 23-jarige Kjolo.

"Kjolo heeft zich dermate ontwikkeld dat hij door de trainer snel op het wedstrijdformulier wordt gezet", zegt Ten Voorde bij Tubantia, tijdens het oefenduel van FC Twente tegen STVV. "Eigenlijk is het hier in Goor vorig jaar begonnen. Toen speelde FC Twente een dijk van een wedstrijd tegen Odense BK in de voorbereiding (7-1 overwinning, red)."

De clubwatcher vervolgt: "Kjolo speelde eigenlijk vanaf de eerste dag in de voorbereiding heel goed. Niemand had hem bij de beoogde basisploeg ingevuld. Zo zie je maar hoe belangrijk zo'n voorbereiding kan zijn. Daan Rots diende zich in de voorbereiding ook meteen aan. Kjolo heeft zich geweldig ontwikkeld, ook als persoonlijkheid."

De Noorse middenvelder kreeg tijdens de eerste oefenwedstrijden ook de aanvoerdersband, in de helften dat hij speelde. "Dat zegt ook wel iets, daar was hij een jaar geleden nooit aan toe geweest. Buiten het veld is hij heel introvert, heel rustig. Maar het is een op-en-topprof, die er altijd heel vroeg is en altijd voor zichzelf aan het trainen is", aldus Leon ten Voorde. 

Lees meer:
0 reacties