Kjølø licht vijf personen uit: "Ik heb nog steeds contact met ze"

Mathias Kjølø met Ricky van Wolfswinkel voor Vak-P
Mathias Kjølø met Ricky van Wolfswinkel voor Vak-P Foto: © Pro Shots

Mathias Kjølø heeft het uitstekend naar zijn zin bij FC Twente, maar de 22-jarige Noor bewaart nog altijd goede herinneringen aan zijn periode bij PSV. De kleine middenvelder kwam in 2017 bij de club uit Eindhoven terecht.

"Fantastisch. Ik ben daar zo gegroeid. Heb vijf heel mooie jaren gehad bij PSV. In de academie heel veel geleerd", vertelt hij op de website van Voetbal International. "Op mijn zestiende kwam ik naar Nederland, in mijn eentje. Dat was best moeilijk, want ik kende niemand en sprak de taal niet. Maar ik werd heel goed opgevangen bij een gastgezin. Drie jaar heb ik bij ze gewoond, ik heb nog steeds contact met ze", aldus Kjølø.

"Wim en Maggie Doezé, in Geldrop. Die mensen ga ik nooit vergeten, ze hebben me zoveel geholpen", vervolgt hij enthousiast. "Ook binnen PSV ben ik veel mensen dankbaar. Kristof Aelbrecht, mijn eerste trainer, die me veel heeft geleerd. Peter Uneken, nu onze assistent bij FC Twente. En ook Ruud van Nistelrooij, een goede trainer met wie ik mooie gesprekken heb gehad", besluit Kjølø over de voormalig Oranje-international, die op dit moment zonder club zit.

Lees meer:
0 reacties