Kjølø maakte fout bij FC Twente: "Hij was er bijna kapot van"

Mathias Kjølø
Mathias Kjølø Foto: © NESimages

Mathias Kjølø was zaterdagavond de uitblinker bij FC Twente in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. De Noorse middenvelder werd na afloop volop geprezen, maar ging onlangs ook in de fout.

"Hij was onlangs voor het eerst (en waarschijnlijk ook voor het laatst) iets te laat voor de training", schetst clubwatcher Leon ten Voorde in de Tubantia. "Mathias Kjølø baalde niet, hij was er bijna kapot van. Als er een speler vol toewijding is, die altijd stipt op tijd is, die een op-en top prof is, dan is hij het wel. De Noor is dit seizoen de onverwachte vervanger van Ramiz Zerrouki geworden. Dat de club onlangs zijn contract openbrak, was ook meer dan een signaal."

Ook Daan Rots is dit seizoen een van de verrassende uitblinkers en trad zondag zelfs in de voetsporen van Hakim Ziyech. "Hij was met acht succesvolle dribbels en zeven schoten de eerste speler van FC Twente die in de buurt wist te komen van de Marokkaanse geweldenaar tijdens een duel in 2016. Dat zegt wel iets over de ontwikkeling die de Grollenaar heeft doorgemaakt", aldus Ten Voorde. "Aanvallend komt al tijden het meeste gevaar bij de speler vandaan, die ook van grote waarde is bij het spel zonder bal."

Lees meer:
0 reacties