Kjølø of Eiting in de Twente-basis? "Dat is het enige vraagstuk?

FC Twente neemt het zondag op tegen FC Utrecht. Kiest Joseph Oosting op het middenveld voor Carel Eiting of Mathias Kjølø? Dat is de grote vraag.

"Dat is de enige speler waar je over kan twijfelen. Normaal laat je de rest gewoon staan", zegt Jan van Staa in De Oosttribune. "FC Utrecht is een taaie ploeg. Ze spelen in de omschakeling, het is geen hele aanvallende ploeg. Jans zal misschien denken: 'We gaan naar Twente, we gaan gelijk proberen druk te zetten'. Dat kan je misschien verwachten", voorspelt hij.

Van Staa vervolgt: "Maar aan de andere kant: die Kjølø is altijd, met name in de omschakeling, wat zekerder. Als Twente toch die aanvallende intenties heeft, want die moeten ook gewoon weer winnen thuis..." Oosting wil graag gaan voor stabiliteit en dus kan het ook zomaar zijn dat hij geen wijzigingen doorvoert.

"Ik denk inderdaad dat dat het enige vraagstuk is", erkent ook Tijmen van Wissing, doelend op de keuze tussen Kjølø of Eiting. "Het is wel opmerkelijk, als je de rest van de ploegen ziet. Feyenoord is aan het kwakkelen, Heracles heeft de nodige blessures, PEC Zwolle vallen ze allemaal om, Go Ahead Eagles... Hij heeft iedereen fit", zegt de clubwatcher over FC Twente en Oosting.

"Besselink en Salah-Eddine waren ziek, die zijn nu aan boord. Hij heeft echt iedereen tot z'n beschikking", weet Van Wissing. Wat zegt dat? "Ze hebben al een heel lang seizoen, maar het lijkt alsof ze het heel goed gedoseerd hebben. Ze zijn als eerste begonnen, met hele zware wedstrijden. Als je dan ziet wat ze nu met z'n allen presteren, iedereen is fit. Hij hoeft bijna niet te puzzelen in dat elftal", zegt Van Staa.

De factor geluk speelt ook mee. "Twente had ook tegen een idioot van Hoedemakers aan kunnen lopen. Dat is de reden waarom Rommens van de week weer geopereerd moest worden...", besluit Van Wissing.

Lees meer:
0 reacties