Kjølø tevreden over spel FC Twente: "Dat hebben we goed gedaan"

Mathias Kjølø vindt dat FC Twente een sterke tweede helft heeft gespeeld tegen Fortuna Sittard. De Tukkers wonnen zaterdagavond met 2-0 van de Limburgers.

De Noor geeft aan dat deze drie punten erg belangrijk zijn. "We hadden een drukke periode deze zes dagen met drie wedstrijden. Dat voel je zowel mentaal als fysiek. Ik vind dat wij het vandaag heel goed hebben gedaan. We hebben gestreden tot het einde zoals we normaal ook doen en ook credits naar de wissels. Zij maakten het verschil."

Na 35 minuten voetbal kreeg Rodrigo Guth van Fortuna zijn tweede gele kaart. De middenvelder geeft toe dat het hielp dat Fortuna met een man minder stond. "Tuurlijk helpt dat. Dat betekent niet dat we achteruit moeten stappen, maar vooruit moeten spelen en kansen creëren en dat hebben we de tweede helft heel goed gedaan", vertelt de middenvelder in gesprek met FC Twente TV.

Ook met elf tegen elf hanteerden de Limburgers een verdedigende speelstijl. Kjølø geeft dan ook toe dat het lastig is om daar doorheen te voetballen. "Daarom moet je veel van kant wisselen en het baltempo hoog houden. Dat hebben wij in de tweede helft goed gedaan. In de eerste helft wat minder. Met de hulp van de supporters is het heel goed wat wij in de tweede helft hebben gedaan", besluit de middenvelder

Lees meer:
0 reacties