KNVB grijpt hard in: 43 FC Twente-hooligans nergens meer welkom

Hammarby-fans op de hoofdtribune bij FC Twente
Hammarby-fans op de hoofdtribune bij FC Twente Foto: © Pro Shots

De KNVB heeft 43 aanhangers van FC Twente een landelijk stadionverbod gegeven. De veroordeelde individuen waren betrokken bij de rellen op de hoofdtribune na afloop van de thuiswedstrijd tegen Hammarby IF. Dat gebeurde eind juli afgelopen jaar.

"De stadionverboden gelden voor alle stadions in heel Nederland. Vorig jaar augustus legde FC Twente 23 hooligans al een voorlopige stadionverbod op en verwachtte er nog tientallen extra op te kunnen leggen. Dat zijn er nu in totaal 43 geworden", schrijft Corine Engelbarts op de website van de Tubantia.

Van de gemeente Enschede kregen twintig van hen al een voorwaardelijke boete toegestuurd: ‘doe het nog een keer en je betaalt 2500 euro’. "Dat stadionverbod doet ze meer pijn", zegt burgemeester Roelof Bleker in dezelfde krant.

Op 27 juli vorig jaar gebeurde het incident met de Zweden. Op de hoofdtribune van de Grolsch Veste werden ongeveer 200 sponsors, vips en andere genodigden van tegenstander Hammarby aangevallen door hooligans met capuchons en soms ook met bivakmutsen op.

De fans uit Zweden werden aangepakt door het groepje hooligans dat zo'n 105 man besloeg. Een van de getroffenen moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Nadat de Mobiele Eenheid ingreep kwam er pas een einde aan het probleem.

Lees meer:
0 reacties