KNVB in spanning: "Bij FC Twente is er in elk geval geen plek"

FC Twente-supporters in het rood
FC Twente-supporters in het rood Foto: © BSR Agency

In Enschede en omstreken wordt er met spanning naar komend weekend toegeleefd. FC Twente speelt dan de beslissende wedstrijd tegen PEC Zwolle en is bij winst verzekerd van de voorronde van de Champions League. Clubwatcher Leon ten Voorde merkt dat het ontzettend leeft in Twente, al merkt hij ook dat de tegenstander heel groot wordt gemaakt.

"FC Twente heeft met het bereiken van de groepsfase van de Europa League al een prachtig vangnet te pakken, maar als je al maanden op deze plek staat en tot voor kort nog acht punten voorstond op belager AZ, dan zou het mislopen van de voorronde van de Champions League een teleurstelling zijn", schrijft Ten Voorde op de website van de Tubantia. "In het jaar dat Ajax zo faalt is dit de kans om toe te slaan."

FC Twente liet de voorbije weken kansen liggen om het te beslissen, maar Ten Voorde vindt het nu geen tijd om terug te kijken. "Dat is iets voor de slotanalyse na de competitie, als de kaarten voor volgend seizoen bij de club op tafel komen", beseft hij. "Of nog later, want het scenario van een beslissingswedstrijd hangt ook nog boven FC Twente, AZ en niet te vergeten de KNVB." 

"In Zeist zullen ze in stilte bidden dat er zondag uitsluitsel komt, want waar moet je met zo'n wedstrijd heen? Of met een tweeluik?", vraagt Ten Voorde zich af. "Bij FC Twente is er in elk geval geen plek, want daar wordt met man en macht gewerkt om het stadion en het veld begin augustus klaar te hebben voor het nieuwe seizoen."

De journalist beseft dat FC Twente het lot in eigen hand heeft. "Met FC Utrecht krijgt AZ weliswaar een tegenstander van formaat op bezoek, maar de voorbije weken hebben wel laten zien dat FC Twente zich niet rijk kan rekenen als de blik op zij gaat. Met NEC en Go Ahead Eagles leek de concurrent uit Alkmaar een zwaar uitprogramma te hebben, maar beide duels werden simpel gewonnen. De ploeg van Joseph Oosting moet het gewoon zelf gaan doen."

Lees meer:
0 reacties