Koeman krijgt tip: "Weghorst in de spits en Depay daarachter"

Wout Weghorst viert feest met de fans
Wout Weghorst viert feest met de fans Foto: © Pro Shots

Oranje wist zich afgelopen zaterdag te plaatsen voor de halve finale van het EK, door met 2-1 te winnen van Turkije. Valentijn Driessen was onder de indruk van Wout Weghorst. Volgens Driessen zorgde alleen de boomlange spits, die in de belangstelling staat van FC Twente, ervoor dat Oranje uiteindelijk alsnog de zege pakte.

"Tegen Turkije kreeg Weghorst bijna alle internationals mee in zijn drive en het showen van een leeuwenhart", schrijft Driessen in zijn column in De Telegraaf. "Alleen daarom verschijnt Oranje in de halve eindstrijd tegen de Engelsen. Dit gevoegd bij de wetenschap dat valse spits Memphis Depay pas loskomt bij aanwezigheid van Weghorst en de optelsom is simpel."

"Wil Koeman met Nederland een kans maken tegen Engeland, dan moet hij eindelijk eens goed beginnen. Dus met Weghorst in de spits en Depay daarachter. Het is een strategie die zich heeft bewezen en een kans vanaf de aftrap verdient." Driessen verwacht echter niet dat Koeman zijn advies op gaat volgen. "Koeman houdt zich vast aan de kennis dat Weghorst als invaller heeft aangetoond een wedstrijd op zijn kop te kunnen zetten."

"Andere smaken heeft hij daarvoor niet in zijn selectie. Liever slecht beginnen met Weghorst achter de hand dan bij voorbaat het wapen Weghorst uit handen te geven, kan hij denken. Verder heeft Weghorst bij Burnley en Manchester United nauwelijks potten kunnen breken als spits tegen die twee of drie kleerkasten achterin bij andere Engelse ploegen. In een half jaar United bleef hij droog staan in de Premier League en trof alleen eenmaal doel in de FA Cup", aldus Valentijn Driessen. 

Lees meer:
0 reacties