Koevermans: "Wat FC Twente meemaakte, is gewoon zó oneerlijk"

Danny Koevermans namens SV Brandevoort
Danny Koevermans namens SV Brandevoort Foto: © Pro Shots

Danny Koevermans is niet te spreken over de beslissingen van scheidsrechter Joey Kooij tijdens PSV tegen FC Twente. De Tukkers gingen onderuit, mede vanwege een afgekeurd doelpunt van Myron Boadu. Maar had die goal wel afgekeurd mogen worden?

"Ik ben PSV'er, hè, laat dat duidelijk zijn", zegt Koevermans bij het Algemeen Dagblad. "Maar wat FC Twente meemaakte, is gewoon zó oneerlijk. Zoiets vreet aan me als liefhebber. Geloof me: van de 35 Nederlandse profscheidsrechters geven er 34 een doelpunt in zo'n situatie. En Kooij niet. Hoe kan dat nou, vraag je je af? Is het de druk? Ben je bang voor de reactie van 30.000 PSV-supporters? Kijk het fragment terug. Het is net alsof hij ervan schrikt dat FC Twente gescoord heeft."

Hij denkt ook niet dat PSV een zelfde doelpunt afgekeurd zou zien worden. "Geloof me: als Luuk de Jong zo'n zelfde doelpunt had gemaakt, had het doelpunt geteld. Ben ik heilig van overtuigd. En dan Sander Boschker – keeperstrainer nota bene – kort na de late 1-0 rood geven omdat hij in al zijn emoties blijkbaar iets verkeerds heeft geroepen. Kom op, hé. Dan snap je echt niet hoe sportmensen denken."

Lees meer:
0 reacties