Kok-Willemsen roemt vier talenten FC Twente Vrouwen: "Bijzonder"

Mary Kok-Willemsen
Mary Kok-Willemsen Foto: © Orange Pictures

FC Twente Vrouwen won afgelopen weekend de negende landstitel in de clubhistorie. In 2011 werd de ploeg uit Enschede voor het eerst landskampioen, onder leiding van Mary Kok0Willemsen.

Ze vindt het fantastisch dat de Tukkers nu weer kampioen zijn. "Het is geweldig om te zien dat FC Twente voor de negende keer landskampioen is geworden sinds de start in 2007. FC Twente was een voorloper, de club pakte het vrouwenvoetbal echt professioneel aan. En begon ook nog de eerste opleiding voor meiden. Het was pionieren", zegt Kok-Willemsen tegenover Tubantia.

Het eerste kampioensjaar was voor haar onvergetelijk: "Met eigen opgeleide speelsters in de basis als Kirsten Bakker (nu assistent van trainer Joran Pot, red.), Siri Worm, Maud Roetgering, Ellen Jansen, Marloes Hulshof en Maayke Heuver. Verder met grote namen als Anouk Dekker en Sari van Veenendaal."

Kok-Willemsen ging daarna aan de slag als hoofd vrouwenvoetbal in Enschede. Met Arjan Veurink als coach werd FC Twente Vrouwen nog eens vier keer kampioen. "Het continu zoeken naar de goede balans in het team, het scouten van speelsters met een meerwaarde en het ontwikkelen van eigen jeugdspeelsters was de basis. En het is mooi om te zien dat het dat nog steeds is", klinkt het tevreden.

Na haar vertrek bij FC Twente Vrouwen begon Kok-Willemsen samen met man Jurgen FootballEquals, een eigen voetbalschool. "Voor Jurgen en mij is het bijzonder om bij dit kampioenschap Ella Peddemors, Wieke Kaptein, Fieke Kroeze en Suus Verdaasdonk terug te zien. Wij hebben deze speelsters vier jaar lang intensief opgeleid", vertelt ze.

Kok-Willemsen hoopt dat de titel nog veel vaker naar Enschede gaat: "Het is de club enorm gegund. En een inspirerend voorbeeld van het vasthouden aan een sterke visie, gecombineerd met de warme Twentse cultuur. Good goan."

Lees meer:
0 reacties