Konterman gaf transfertip: "Ik heb toen nog gebeld: Neem 'm"

Bert Konterman voor de camera van ESPN
Bert Konterman voor de camera van ESPN Foto: © Pro Shots

Bert Konterman was trainer van Mats Wieffer bij FC Twente onder 19. De oud-international, die als speler onder meer actief was bij Feyenoord, Rangers en Vitesse, was al vroeg onder de indruk van de huidige middenvelder van Feyenoord.

"Hij deed en doet wat eigenlijk het moeilijkste is: simpel voetballen", zegt Konterman in Voetbal International. "Mats was echt de koning van het scannen, zag altijd de oplossing. Het liefste raakte hij de bal een keer en altijd vóóruit. Ik vond het een genot om te zien, maar gek genoeg werd hij niet op waarde geschat. Ik heb toen nog PEC Zwolle gebeld: Neem’m! Maar ze keken wel verder en hielden het geld liever op zak. Oké, schiet mij dan maar lek, dacht ik."

Feyenoord nam Wieffer afgelopen zomer over van Excelsior en er waren in Rotterdam-Zuid twijfels over zijn komst. "Ik word er zo moe van, hè", reageert Konterman. "Feyenoord heeft het gewoon slim gezien. Waar vind je in het hedendaagse voetbal nou nog jongens die gewoon hun voeten laten spreken? Mats past juist perfect bij Feyenoord, omdat hij 1) heel goed kan voetballen, 2) een nuchtere gozer is, het type waar ze in Rotterdam wel van houden en 3) nooit tevreden is, wat je ook niet moet zijn bij een topclub. Ik had dan ook meteen het idee: fantastische aankoop."

Konterman vergelijkt zichzelf wel een beetje als Wieffer als speler van Feyenoord. "We kwamen allebei van een lager niveau terecht bij een club met wie we kampioen werden. Ja, ik geloof dat Feyenoord dat kan worden. In mijn tijd hadden we spelers zoals Paauwe, Tininho, Konterman, Rzasa… Wie had van ze gehoord? Bosvelt, van Wonderen en Van Gastel zaten er een jaar langer, maar golden toch ook niet als Nederlandse top? Alleen lieten we wel zien waartoe we in staat waren als téám. Dat herken ik nu ook in het huidige Feyenoord."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand