"Kooij heeft een baantje bij een AZ-sponsor en banden met Stengs"

Joey Kooij tijdens het duel tussen PSV en FC Twente
Joey Kooij tijdens het duel tussen PSV en FC Twente Foto: © BSR Agency

Tijmen van Wissing is niet te spreken over het niveau van de arbitrage op de Nederlandse velden en met name over het niveau dat Joey Kooij wekelijks aantikt. Hij vraagt zich dan ook af of Kooij, die afgelopen weekend PSV - FC Twente leidde, nog zou moeten fluiten.

"Hij heeft een baantje bij een sponsor van AZ (rugsponsor Elfi, red.). Hij heeft banden met Calvin Stengs (zwager, red.). En hij is gewoon niet heel goed", opent Van Wissing bij De Oosttribune van RTV Oost. "Kenneth Perez verwoordde het heel goed: Kooij is gewoon heel erg slecht. En hij heeft gewoon die houding. Dan wekt hij al dubbel zoveel irritatie op. Zelfs PSV ergerde zich aan Joey Kooij en zij werden bevoordeeld."

Ook bij tegenstander PSV zette men vraagtekens bij het functioneren van Kooij. "Peter Bosz zelfs zei het. Kijk, je kunt wel zeggen dat je je mond moet houden over de arbitrage maar dan houd je dit in stand. Ik kijk hier absoluut niet door een FC Twente-bril. Absoluut niet."

Sander Boschker kreeg nog rood, al is onduidelijk waarom. "Oosting gaf het ook niet aan, maar Boschker was na de wedstrijd nog steeds witheet." De frustraties zijn dan ook begrijpelijk. "Ik ben kwalitatief niet ingericht om op dat niveau te kunnen voetballen, maar ik zou het mentaal ook niet aankunnen. Ik zou niet voor mezelf instaan."

Lees meer:
0 reacties