Koppers hangt voetbalschoenen aan de wilgen: "Alles of niets"

Dico Koppers
Dico Koppers Foto: © Pro Shots

Dico Koppers beleefde een carrière die begon bij het grote Ajax, hier deels slaagde en vervolgens leidde langs ADO Den Haag, FC Twente, Willem II, Almere City om vervolgens via de amateurs van Ajax af te zakken naar Sportlust'46. Na dit seizoen worden de schoenen helemaal aan de wilgen gehangen.

Dico Koppers gaat zijn laatste half jaar als voetballer tegemoet bij Sportlust'46. De verdediger stopt na dit seizoen met het spelletje dat hem in zijn leven zoveel heeft gebracht. Een terugkerende hamstringblessure ligt daaraan ten grondslag, zo laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. "Ik ben gewoon vaker geblesseerd dan in vorige jaren dus dit speelt mee. Daarnaast wil ik meer vrije tijd hebben om met mijn vriendin door te brengen. Komende zomer trouw ik en dan willen wij graag langer op huwelijksreis. Dat past ook niet bij voetballen, want ik ben niet iemand die zes weken voorbereiding mist. Het is alles of niets."

Op zijn 28e was het al voorbij vanwege een zware achillespeesblessure. "Ik kwam niet meer op niveau. Niet iedereen heeft dat echt geweten, maar mijn lichaam heeft een enorme klap gehad. Doktoren wisten überhaupt niet of ik nog kon voetballen", beschrijft hij. Toch is Koppers trots. "Ik heb prachtige dingen mogen meemaken. Als jonge jongen werd ik kampioen bij Ajax, mocht ik scoren in de eredivise, speelde ik met vertegenwoordigende jeugdteams een EK-finale tegen Duitsland en een WK in Nigeria. Uiteindelijk is het voor veel jongens een jongensdroom om prof te worden en dat is mij gelukt. Ik kan zeker trots zijn op wat ik heb bereikt", besluit Koppers.

Lees meer:
0 reacties