'Kraanbestuurder verdachte rond gevallen stellage bij duel Twente'

Een bal met het logo van FC Twente
Een bal met het logo van FC Twente Foto: © BSR Agency

Een 27-jarige man uit Groningen is verdachte in de zaak rond de gevallen stellage met een sfeeractie bij de oefenwedstrijd tussen FC Twente en STEVO in Geesteren. Bij het oefenduel ging het vlak voor de aftrap mis.

Toen de spelers het veld opliepen, raakte de stellage los van de bouwkraan. De stellage viel vervolgens op een groep supporters langs het veld. Tien mensen raakten gewond. De man bestuurde de kraan waar het spandoek onder hing. Hij zit momenteel niet vast.

De politie heeft de Groninger na het ongeluk verhoord, zo bevestigt een politiewoordvoerder tegen NU.nl na berichtgeving van ANP. De politie wil niet zeggen waar de man precies van verdacht wordt. Het onderzoek van de politie richt zich op de vraag of iemand 'opzettelijk verwijtbaar gedrag heeft vertoond' en daarmee dus mogelijk schuldig is aan het ongeluk.

Een woordvoerder kan niet kwijt of er mogelijk meer betrokkenen als verdachte worden aangemerkt. 'Een aantal mensen' heeft aangifte gedaan. Inmiddels zijn er meerdere slachtoffers en getuigen gehoord door de politie. Daarnaast zijn er camerabeelden van getuigen in handen. De komende tijd zullen er nog meer getuigen gehoord worden door de politie.

Lees meer:
0 reacties