Kraay jr. onder de indruk: "Dat had ik bij FC Twente al gezien"

Hans Kraay junior
Hans Kraay junior Foto: © Pro Shots

Kenneth Perez vindt dat Luuk de Jong nog altijd onderschat wordt in Nederland. De analist zou de PSV-spits 'sowieso' meenemen naar het WK in Qatar. Perez ziet dat De Jong van onschatbare waarde is voor PSV.

"Je zag gewoon dat het hele elftal opgelucht ademhaalde toen hij erin kwam tegen Arsenal (2-0, red.)", zegt Perez bij Voetbalpraat van ESPN. "De spelers waren blij dat ze hun kapstok terug hadden. Hij is echt de leider van PSV."

Hans Kraay jr. is het met Perez eens en zag dat Rafel van der Vaart de spits omschreef als een 'niet hele goede voetballer'. "Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik een Rafael-fan ben, maar ook een hele grote Luuk de Jong-fan", zegt Kraay. "Bij FC Twente heb ik al gezien dat, ondanks dat hij er niet als een technische voetballer uitziet en bijloopt, dat je met hem (De Jong, red.) best wel door kan voetballen."

"De PSV-spelers waren ook blij dat ze eindelijk konden stoppen met opbouwen van achteruit. Ze konden weer lekker de lange bal spelen op De Jong en van daaruit doorvoetballen." Volgens Perez is het duidelijk voor bondscoach Louis van Gaal: "Luuk moet sowieso mee naar het WK."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand