Kraay snapt FC Twente: "Dat zijn geen Messi- of Ronaldo-cijfers"

Hans Kraay junior
Hans Kraay junior Foto: © Pro Shots

Hans Kraay junior begrijpt helemaal dat FC Twente afscheid heeft genomen van Manfred Ugalde. De club uit Enschede kon de spits uit Costa Rica voor een recordbedrag verkopen aan Spartak Moskou. De transfer deed veel stof opwaaien vanwege de handel met een Russische club, maar Kraay snapt het helemaal vanuit sportief oogpunt.

"Ugalde is best een goede speler, maar FC Twente krijgt veertien miljoen voor hem", zegt Kraay bij ESPN. "Hij heeft zeven goals gemaakt in een half seizoen. Dat zijn geen Messi- of Ronaldo-cijfers. Die gaat Myron Boadu ook wel maken, zeven of acht goals. Dus ze hebben veertien miljoen en halen net zoveel goals binnen. De Eredivisie is een paradijs voor aanvallers. Dus het is voor FC Twente een plus-plus-plus-plus-situatie, toch?"

Elvis Manu had hetzelfde gedaan als hij in de schoenen van technisch directeur Arnold Bruggink stond. "Als je veertien miljoen kan krijgen en je vervangt Ugalde voor Boadu, dan had ik het ook gedaan. Zo simpel is het", meent de dertigjarige spits, die momenteel clubloos is.

Kraay geeft aan dat FC Twente ook liever geen zaken had gedaan met Spartak Moskou. "Zowel Joseph Oosting, als Jan Streuer als Arnold Bruggink hebben bijna op hun knieën gezegd: Blijf bij ons tot het einde van het jaar en ga naar Duitsland, Spanje of Engeland. Maar halverwege een zin zei hij al: Ik ga en kan miljonair worden daar en m'n hele familie onderhouden. Ze zijn gecorrigeerd door de raad van commissarissen, die gezegd hebben: Dit moeten we doen", aldus Kraay.

Lees meer:
0 reacties