Krijgt FC Twente Europese miljoenen? "Nou, dat valt wel mee"

Dominique Scholten en Arnold Bruggink
Dominique Scholten en Arnold Bruggink Foto: © Pro Shots

FC Twente eindigde als derde in de Eredivisie, waarmee het zich plaatste voor de voorrondes van de Champions League. Het leidde tot een enorm feest in Enschede, waar de spelers als helden werden onthaald.

"Duizenden supporters stonden de spelers op te wachten. Het verbaast me elke keer weer wat het allemaal losmaakt. Derde van Nederland is natuurlijk niet zomaar iets", geeft technisch directeur Arnold Bruggink aan bij Langs de Lijn op NPO Radio 1. Of er nu direct miljoenen richting FC Twente gaan? "Nou, dat valt wel mee", tempert de td.

"Als je écht geld wil gaan verdienen, dan moet je zorgen dat je in de groepsfase terechtkomt. Er zit echt een megaverschil tussen de voorronde en de groepsfase", zo weet Bruggink. "We moeten twee voorrondes doorkomen, dat zal een hels karwei worden. Dat snappen we zelf ook. We gaan er alles aan doen."

Als FC Twente wordt uitgeschakeld in de derde voorronde, ontvangt de club een ton aan premies. Bij uitschakeling in de play-offs houdt de club 5 miljoen euro over. Als de ploeg van Joseph Oosting zich weet te plaatsen voor de groepsfase, komt er gegarandeerd 18,6 miljoen.

"Als je puur van financiële aspect uitgaat, dan moet je zorgen dat je de groepsfase haalt", aldus Bruggink. "Als we het in de voorronde niet redden, zijn we al verzekerd van de groepsfase van de Europa League. Dat is voor ons ook al fantastisch." FC Twente gaat in ieder geval niet met geld smijten: "Het zou niet zo slim zijn van ons om meteen al het geld dat binnenkomt weer uit te geven. Zo ver zijn we als club ook nog niet."

Afgelopen week werd de eerste nieuweling al gepresenteerd: Sayf Latief. "Een linksbuiten van FC Basel. Met hem denken we een echte versterking te hebben gehaald. Nu zullen we verder gaan bouwen."

Lees meer:
0 reacties