Kritiek in Rotterdam: "Waarom Zerrouki halen als je Wieffer hebt?"

Ramiz Zerrouki
Ramiz Zerrouki Foto: © Pro Shots

Mikos Gouka heeft in zijn column in het Algemeen Dagblad het transferbeleid van Feyenoord onder de loep genomen. Hierin gaat hij onder meer in op de gehaalde Ramiz Zerrouki, waar FC Twente en Feyenoord lang over onderhandelden.

Gouka analyseert de situatie in Rotterdam, die voor het eerst in tijden iets minder positief is. "Slot en Feyenoord zijn niet foutloos. Feyenoord lag bijvoorbeeld maandenlang op de knieën voor de deur van de Grolsch Veste om Ramiz Zerrouki los te weken bij FC Twente, maar na enkele maanden in het nieuwe seizoen is de vraag gerechtvaardigd: waarom eigenlijk Zerrouki halen als je Mats Wieffer hebt?", vraagt de journalist zich af.

De kritische Gouka vervolgt: "Feyenoord viste bij een waslijst aan spelers achter het net, vaak omdat het financieel niet kon wedijveren met PSV (Schouten, Pepi) en Everton (Arnaut Danjuma), niet de eerste optie was voor de speler (Lang, Lozano) of omdat een mogelijke topspeler niet haalbaar was (Georgiy Sudakov, Sjaktar Donetsk). Van de spelers waar in Rotterdam wel flink de knip voor werd getrokken, ziet de aanhang van Feyenoord nog te weinig. Luka Ivanusec, Ayase Ueda, Thomas Beelen en Bart Nieuwkoop spelen de Kuip nog niet plat, populair gezegd. En er is de kritiek op de resultaten. Het kan immers altijd beter, behalve bij PSV dan."

"Wie de kritiek een paar weken geleden hardop had geuit, was op hoongelach getrakteerd. Toen wervelde Feyenoord door de eredivisie én Europa. Maar een teleurstellende nederlaag tegen FC Twente en het teleurstellende resultaat tegen Lazio in Rome lieten al meteen diepe sporen achter. De uitschakeling in de Champions League tegen Atlético Madrid en het einde van een serieuze strijd om prolongatie van de landstitel nog voor Sinterklaas het land uit is, is bij een deel van de aanhang nog harder aangekomen", besluit Gouka.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 31 28 63
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 31 7 49
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand