Kuipers een optie voor FC Twente? "Zou hem op het lijstje zetten"

Bas Kuipers
Bas Kuipers Foto: © Pro Shots

Bas Kuipers zou naar verluidt in beeld zijn als opvolger van Gijs Smal. Jan van Staa denkt dat de linksback van Go Ahead Eagles een prima aanwinst is voor FC Twente. 

Smal vertrekt na dit seizoen transfervrij uit Enschede, dus kan FC Twente wel een extra linksback gebruiken. Van Staa vindt Kuipers aanvallend en opbouwend in ieder geval goed genoeg. "Ik zou zo'n speler er wel graag bij hebben aan de linkerkant", merkt hij op in de Oosttribune-podcast. Of Kuipers een basisspeler voor FC Twente wordt, twijfelt Van Staa nog. "Ik denk dat je de lat dan nog iets hoger moet leggen als club."

Tijmen van Wissing denkt niet dat Kuipers Go Ahead Eagles gaat inruilen voor een reserverol in Enschede. "Hij gaat toch niet op de bank zitten bij Twente? Hij is kapitein van één van de mooiste clubs van de Eredivisie, van een middenmoter, een club die schuurt tegen Europees voetbal", reageert de journalist, die hem net als Van Staa dit seizoen echt niet minder vindt dat Smal.

FC Twente heeft ook nog altijd de beschikking over Anas Salah-Eddine en Youri Regeer, maar Van Staa ziet de komst van Kuipers wel zitten. "Ik zou hem in ieder geval op het lijstje zetten. Als het een mogelijkheid is, zou ik hem erbij halen. Als je ziet hoeveel doelpunten hij kan maken en hoe hij ook nog op kan komen en eindpasses geeft als linkervleugelverdediger", aldus de oud-trainer. Ook qua leeftijd. Er zitten weinig bij Twente in de leeftijdscategorie 29-30. Die heb je internationaal nodig."

Lees meer:
0 reacties