Kwam aankondiging Jans te vroeg? "Dan gaat er iets van gezag af"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Orange Pictures

Ron Jans maakte onlangs bekend na dit seizoen te stoppen als trainer van FC Twente. Karim El Ahmadi snapt niet waarom de oefenmeester dat al zo vroeg aankondigde.

"Het is vanaf 1930 tot nu dat trainer in februari bekendmaken dat ze aan het einde van het seizoen stoppen. We kunnen er nu wel panisch over doen, maar het is geen gekke tijd om zoiets bekend te maken", reageert Hans Kraay jr. bij Voetbalpraat van ESPN. Of de aankondiging van Jans een negatief effect heeft op de prestaties van FC Twente?

"Dat is onzin. Voetballers spelen ten eerste voor zichzelf, voor de poen en met een beetje mazzel voor de club. Voor een trainer spelen? Als die dat zegt, daar geloof ik helemaal niet in", zegt Simon Zwartkruis. "Ik denk dat het veel meer effect heeft of gasten als Zerrouki en Pröpper meedoen of niet. Dat heeft meer effect op de uitslag. Als dit structureel gaat worden, dan kun je er nog eens op terugkomen", aldus de journalist.

Kenneth Perez denkt wel dat er iets van effect is. "Als een trainer aankondigt dat hij stopt, dan gaat er iets van gezag vanaf. Dan heb je iets van 'ja maar, hij is er toch niet volgend jaar'. Er gaat iets vanaf. Dat ietsje kan net het verschil maken voor een speler die toch niet zo heel goed is, of hij wel goed is of terugvalt naar zijn niveau", denkt de Deen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand