Lammers: "FC Twente had de betere kansen, wij het betere spel"

Sam Lammers
Sam Lammers Foto: © NESimages

Sam Lammers kan genieten van de manier waarop FC Utrecht het FC Twente lastig wist te maken. De ploeg van Ron Jans kwam met een goed plan naar De Grolsch Veste en wist de Tukkers met 0-1 te verslaan.

"In de tweede helft laten we zien wat voor karakter de ploeg heeft. We waren afgelopen weken vaak de betere ploeg, nu kwamen we in de tweede helft niet aan voetballen toe. Maar ik ben er wel heel blij mee, hoe we karakter toonden", zegt Lammers bij Voetbal International.

"We speelden goed, met veel durf en lef zoals we afgelopen weken en tegen elke tegenstander spelen na de winter." FC Twente kwam tot mogelijkheden, maar speelde niet goed. FC Utrecht wel. "Zij hadden de betere kansen, maar wij hadden het betere van het spel. In de tweede helft zijn we iets te veel de voorsprong gaan verdedigen, maar de wedstrijd draaiden in zo'n richting dat we niet meer van onze helft afkwamen. Dan moet je wel karakter tonen en dat hebben we zeker gedaan."

Het drukzetten bleek weer van groot belang. "We proberen druk te zetten ongeacht de tegenstander vanuit een goed plan en dat is vandaag gelukt. Jens Toornstra en ik proberen middels het drukzetten de tegenstander een bepaalde kant op te drukken waardoor de tegenstander niet kan voetballen. Voornamelijk in de eerste helft ging dat heel goed. Maar als je de bal niet vasthoudt is dat niet vol te houden. Maar het drukzetten is wel heel belangrijk in ons spel."

Lees meer:
0 reacties