Leon ten Voorde beseft: "Dan heeft FC Twente het ticket binnen"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © Orange Pictures

FC Twente wist de laatste twee wedstrijden van laagvliegers Heracles Almelo en Fortuna Sittard niet te winnen, maar heeft directe plaatsing voor Europees voetbal nog altijd in eigen hand. Daarvoor moet er woensdagavond wel van FC Groningen gewonnen worden.

"Het mooie is dat er woensdag alweer een speelronde op het spel staat", zegt clubwatcher Leon ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand. "Deze week wordt de competitie afgerond en beslist. Woensdagavond kan het ook zomaar zijn dat het een groot feest is in Enschede."

Met FC Groningen treft FC Twente een tegenstander die slecht draait. "In Groningen is het wel crisis. Ze hebben vijf wedstrijden op rij verloren. Danny Buijs heeft zijn positie al ter beschikking gesteld, dus daar gebeurt heel veel. Dat zit natuurlijk niet zo lekker met Fledderus. Woensdag mag er wel een zesde nederlaag overheen", aldus Ten Voorde.

FC Twente heeft woensdag directe plaatsing voor Europees voetbal niet in eigen hand. "Dan is het de hele tijd kijken naar FC Utrecht, of zij nog de fut hebben om de sportieve plicht te voldoen", beseft Ten Voorde. "Als FC Utrecht wint of gelijkspeelt en FC Twente wint van FC Groningen, dan heeft FC Twente het ticket binnen en dan spelen ze zondag in De Kuip een wedstrijd voor de bühne."

Ricky van Wolfswinkel wordt besprongen door Virgil Misidjan

FC Twente wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt woensdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 30 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties