Leon ten Voorde: "Daar gaat hij echt niet beter van voetballen"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © Orange Pictures

Leon ten Voorde zag FC Twente met 0-1 verliezen van FC Utrecht. De Tukkers gingen in eigen huis onderuit tegen de Domstedelingen en Ten Voorde merkte een ietwat negatieve stemming in De Grolsch Veste.

"In de eerste helft werd vrij snel negatief gereageerd op dingen die misgingen", vertelt Ten Voorde in De Ballen Verstand van de TC Tubantia. "Het is niet zo dat er meteen enorme fluitconcerten waren, maar er hing een bepaalde negativiteit in het stadion. Het was matig, het was slecht, dat snap ik allemaal wel, maar kom op."

"Bruggink heeft in de podcast heel bewust gezegd: 'We moeten het met elkaar doen", gaat de journalist verder. "Hij deed een beroep op het publiek. De nieuwe directeur Dominique Scholten deed dat afgelopen vrijdag in de nieuwsbrief nog een keer. Daar denken ze bewust over na. Ze weten: FC Twente kan in de thuiswedstrijden het fundament leggen voor die derde plek. De kracht van De Veste is mede het publiek."

Vervolgens gaat het gesprek over de reactie van Pröpper na afloop. "Je ziet nu overal weer: 'Pröpper kritisch op publiek'. Dat valt allemaal wel mee. Hij zei het eigenlijk met goede bedoeling, van: jongens, we hebben elkaar nodig om ons doel te verwezenlijken, dan heeft het geen zin om na één slechte bal al te gaan fluiten. Die goede bedoelingen moeten nu niet ondersneeuwen voor dat Pröpper heel negatief is over het thuispubliek. Hij doet juist een beroep op de supporters voor de komende thuiswedstrijd: ga achter ons staan, ook op een dag als het minder is."

"Als je binnen een kwartier twee keer scoort, dan krijg je ook om 12:15 uur het publiek er ook wel achter. Dat is juist de kracht van het publiek in Enschede. Maar het ging de laatste tijd ook over het uitfluiten van Taylor bij Ajax en dan vraag ik mezelf af: 'mag je je eigen spelers uitfluiten?' Het publiek heeft zich het recht om zich te uiten, maar Michel Vlap gaat daar bijvoorbeeld niet beter van voetballen. Je moet kritisch zijn, hoor. Je speelt wel bij FC Twente en het zijn grote jongens, maar ja...", aldus Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties