Leon ten Voorde: "Dat is echt het grote probleem van FC Twente"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

Leon ten Voorde is benieuwd hoe FC Twente voor de dag gaat komen tegen PSV. De journalist weet dat de Tukkers in eigen huis sterk zijn, maar ziet ook de nodige individuele klasse in de voorhoede van de Eindhovenaren. PSV scoort makkelijk en daar schort het bij FC Twente nog wel eens aan.

"Twente scoort niet makkelijk en dat is inderdaad het grote probleem", vertelt clubwatcher Ten Voorde in de AD Voetbalpodcast. "Vorig jaar was het probleem dat er geen goals kwamen vanuit het middenveld, want Vlap scoorde in april pas zijn eerste goal. Steijn compenseert dat nu geweldig, maar voorin is het karig."

"Vlap heeft één of twee goals gemaakt en Ugalde heeft er drie gemaakt... Dat houdt voor een spits van de nummer drie in de Eredivisie ook niet over", gaat de journalist verder. "Het is heel belangrijk dat FC Twente de 0 houdt, maar het is zó lastig om de aanvallers van PSV te beteugelen. Ze kunnen vanuit het niets een goal maken."

"Lozano is enorm opportunistisch. Je denkt dat je hem 90 minuten onder controle hebt, maar dan is daar alsnog dat ene moment. Luuk de Jong vanuit de voorzet, vooral vanaf de rechterkant... PSV is voor Nederlandse clubs gewoon heel lastig te bespelen. Maar als het dan toch ergens moet gebeuren, dan in Enschede. Zou je denken", aldus Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties