Leon ten Voorde kritisch op FC Twente: "Dat kan je opbreken"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

Leon ten Voorde had al afgelopen zondag al snel in de gaten dat het geen feestdag zou gaan worden voor FC Twente. Hij kon met een schuin oog meekijken bij de wedstrijd van Go Ahead Eagles en wist na de blunder van Jeffrey de Lange dat AZ makkelijk ging winnen, hetgeen de spanning er nog even inhoudt.

In de podcast De Ballen Verstand zegt de Haaksbergenaar het volgende: "Dat slappe Go Ahead bakte er niks van, een leeg lopende band. Ik zat op de tribune, voor mij zaten de videoanalisten van FC Twente. Die keken dan mee met Go Ahead. Die hadden echt zicht op die wedstrijd en dan kijk je constant schuin naar die wedstrijd. Dan zag je dat Jeffrey de Lange zó de fout in ging met 1-0 achter. Dan weet je wel dat het niet de dag is dat het gaat gebeuren. En dat is jammer. Unnerstall voegde er heel nuchter aan toe dat het seizoen uit 34 wedstrijden bestaat, dat weet je van tevoren."

Fardau Wagenaar reageert als volgt. "Zo is het ook, het was een fantastisch slot. Laten we terug gaan naar het begin van de wedstrijd. Na een paar minuten sta je met 1-0 achter, dan is er totaal geen paniek . Had je dat bij de 2-1 voorsprong van FC Volendam ook?", waarop Ten Voorde antwoordt: "Nee, ook niet. Alleen toen dacht ik wel: dit is heel erg slordig. Want die twee tegengoals dat kan je opbreken", hetgeen gelukkig niet gebeurde aangezien FC Twente totaal zeven keer scoorde.

Lees meer:
0 reacties