Leon ten Voorde legt uit: "Combinatie van Bruggink en Streuer werkt"

Arnold Bruggink lacht met Jan Streuer
Arnold Bruggink lacht met Jan Streuer Foto: © Pro Shots

Jan Streuer maakte donderdag bekend dat hij zijn contract heeft verlengd bij FC Twente, tot juni 2025. Sinds maart 2023 werken Arnold Bruggink en Streuer samen als technisch duo bij de Enschedese club. De samenwerking bevalt zo goed, dat Streuer dus heeft besloten om nog een seizoen te blijven.

"De combinatie van Bruggink (die zijn eigen nieuwe ideeën heeft over het leiden van de voetbalafdeling) en Streuer (die ervaren is) werkt", zo schrijft clubwatcher Leon ten Voorde in Tubantia. "Bruggink is eindverantwoordelijk, maar hij is geen technisch directeur die alles naar zich toetrekt."

Ten Voorde gaat verder: "Hij gelooft heel erg in de kracht van samenwerking, zonder gedoe of egotripperij. Streuer krijgt daarom ook de ruimte om te functioneren, zonder dat hij helemaal is vastgesnoerd. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet in de voetballerij waar men doorgaans heel strak de piketpaaltjes heeft neergezet."

Streuer werd onlangs nog gelinkt aan een mogelijke overgang naar zijn oude club, Vitesse. "Maar in tegenstelling tot de man die hem naar FC Twente haalde (Paul van der Kraan) heeft Streuer niet de behoefte gevoeld in het Gelredome (temidden van alle chaos) aan de knoppen te gaan draaien." 

"In Enschede hebben ze die ellende achter zich gelaten. Bij FC Twente kan hij in alle rust verder werken aan het optuigen van de club die, mede dankzij zijn werk, is teruggekeerd aan de bovenkant van de eredivisie. De komende weken wordt duidelijk of hem nog een drukke zomer wacht", aldus Leon ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand