Leon ten Voorde reageert op FC Twente-supporters: "Wat een onzin"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

FC Twente staat na 32 competitiewedstrijden op een derde plek in de Eredivisie, maar Leon ten Voorde beseft dat de Tukkers na de winterstop relatief veel wedstrijden (onnodig) verloren hebben. Zo staat FC Twente in de 'jaarstand 2024' op een vijfde plek, achter clubs als FC Utrecht en NEC. 

Volgens de verslaggever gaat het minder sinds de overwinning op 31 maart tegen Heracles Almelo. "Heerenveen vond ik nog een redelijke wedstrijd, maar die win je niet (3-3, red.) en je krijgt drie goals tegen", vertelt hij in de podcast 'De Ballen Verstand' op de website van Tubantia. "Fortuna heb je verdiend gewonnen, maar was niet top. Ajax verloren, niet top. Almere City gewonnen, niet top. AZ verloren, niet top", constateert Ten Voorde.

"Op weg naar de eindstreep is het een beetje worstelen geworden. Het is ook een lang seizoen, hè, vergeet dat niet", vervolgt hij. "Ze zijn heel vroeg begonnen. Je kunt niet zeggen dat ze er fysiek doorheen zitten, absoluut niet, want ze hebben geen blessures, behalve Vlap. Oosting gooit het op: elke wedstrijd heeft zijn eigen verhaal. Je kunt niet al die incidenten met elkaar vergelijken, maar als het zo vaak gebeurt, is er wel iets meer aan de hand dan een onnodig iets. Dat is kwaliteit. Het is subtop en subtoppers overkomt dit", constateert Ten Voorde, die wel realistisch blijft. 

"We kunnen ze nu helemaal in de put praten en ik zag allemaal reacties voorbijkomen dat de derde plaats alweer weg is", blikt hij terug. "Je speelt verdorie tegen Volendam en PEC Zwolle, waar hebben we het over? Twente gaat gewoon derde worden. Ik zag ook alweer reacties langskomen, van: 'We hebben niks in de Champions League te zoeken.' Nee, maar dat geldt voor elke Nederlandse ploeg. Dus zullen we dat ticket maar weggeven dan aan Volendam? Wat een onzin", besluit Ten Voorde over de pessimistische FC Twente-supporters op social media. 

Lees meer:
0 reacties