Leon ten Voorde: "Reken maar uit, dan is FC Twente een heel eind"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

Leon ten Voorde denkt dat FC Twente zaterdagavond al een grote stap kan zetten in de Eredivisie. De Tukkers waren nog niet al te succesvol in uitwedstrijden, maar kunnen tegen Excelsior een bepaald signaal afgeven.

"Wij zijn altijd gek op het predicaat 'cruciaal'. Daar zijn we gek van. Morgen is niet cruciaal, maar wel heel belangrijk", vertelt Ten Voorde in de podcast De Warming-up van de TC Tubantia. "Nu een uitwedstrijd bij Excelsior. Wat voor signaal ga je afgeven? Stel dat je niet wint, dan denkt toch de goegemeente van: 'Twente, weer een uitwedstrijd...' Cijfermatig is dat niet zo, maar de beeldvorming is er wel."

"Dan doet dat toch wat met een groep", gaat de journalist verder. "Als je morgen nu 'gewoon' met 2-0 of 3-0 wint, dan geef je ook een signaal af van: hè, FC Twente wint nu ook dit soort potjes'. En ze hebben nog heel veel thuiswedstrijden. Maak de rekensom maar, want dan zit je in de 60 punten. Dan heb je sowieso Europees voetbal en dan ziet het er best goed uit."

"AZ heeft in 2024 nog geen wedstrijd gewonnen en FC Twente staat zes punten voor. Win je morgen (zaterdag, red.) niet... Het is gewoon een heel belangrijke wedstrijd. Met name gevoelsmatig. Thuis ga je de punten wel pakken. Ongetwijfeld loop je een keer tegen een gelijkspelletje aan, maar over het algemeen pak je daar de punten wel. En uit een punt of acht à tien... Dan kom je een heel eind. En dat moet beginnen bij Excelsior", aldus Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties