Leon ten Voorde: "Waarom legt FC Twente de lat niet hoger?"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

FC Twente schurkt nog altijd dicht tegen koploper PSV aan. Leon ten Voorde verwacht niet dat de Tukkers echt mee gaan doen om de titel, maar vind wel dat de doelstelling na deze goede start bijgesteld mag worden.

Na tien wedstrijden staat de ploeg van Joseph Oosting op de derde plaats. "Top vier is normaal gesproken een zekerheidje, dan heb je al Europees voetbal als iemand uit de top de beker wint. Het is allemaal nog heel ver weg, maar waarom leg je die lat niet hoger", vraagt Ten Voorde zich af in De Warming-up. "Je hoeft het niet naar buiten uit te spreken, maar intern..."

De clubwatcher denkt toch dat FC Twente redelijk onopgemerkt lang achter PSV kan blijven. "Ze zitten een beetje in de slipstream van de top. Leg maar druk op AZ, die maken ook fouten. Is FC Twente heel veel minder dan AZ?", aldus Ten Voorde. "Die vraag gaat de komende maanden boven de Eredivisie hangen. Feyenoord gaat er nog wel overheen, die gaan vechten met PSV."

Ten Voorde gelooft ook niet in een magistrale comeback van Ajax. "FC Twente moet nu al vijf wedstrijden meer gaan verliezen dan Ajax. Met nog 24 wedstrijden te gaan gaat dat niet gebeuren."

Lees meer:
0 reacties