Leon ten Voorde: "We hebben FC Twente heel groot gemaakt"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

Bij FC Twente moeten alle zeilen worden bijgezet om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan. Plek vijf lijkt momenteel het hoogst haalbare, dan kan de club zich middels de play-offs proberen te plaatsen voor Europees voetbal.

"Een club uit de top drie gaat de beker winnen, dat betekent dat de nummer vier Europees voetbal heeft", voorspelt Leon ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand. "Dat was vorige jaar FC Twente. De vierde plaats wordt heel lastig, of je moet echt een serie neer gaan zetten. Je krijgt nu Fortuna en volgende week zondag krijg je AZ thuis. Stel dat je eindelijk eens een keer een uitwedstijd wint en je pakt AZ. Dan is er misschien nog wat mogelijk, maar als je heel reëel bent is plek vijf het maximaal haalbare. Dan ga je de play-offs in en heb je thuisvoordeel."

“We hebben met z’n allen FC Twente heel groot gemaakt", erkent de Twente-watcher. "Jans heeft gezegd dat we mogen dromen en dat was op dat moment ook niet gek. Er zijn gewoon veel clubs, in de buurt van FC Twente, die individueel betere spelers hebben en een bredere selectie. FC Twente is vooral goed dankzij het team met een paar hele goede spelers. Ze hebben vorig jaar echt top gepresteerd. Als je dan dit jaar één plek lager eindigt, is dat dan tegenvallend?”

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand