Leon ten Voorde wijst zwakke schakels FC Twente aan: "Zo slecht"

Leon ten Voorde op de tribune
Leon ten Voorde op de tribune Foto: © NESimages

FC Twente verloor zondagmiddag in Alkmaar met 2-1 van AZ en daardoor bedraagt de voorsprong van de Tukkers nog slechts twee punten. Leon ten Voorde stoorde zich tijdens het duel aan de inbreng van de wisselspelers. 

"Ik vond de invalbeurt van Boadu eigenlijk veel kwalijker dan het uitglijden van Van Hoorenbeeck", vertelt hij in de podcast De Ballen Verstand. "Ik heb me tijdens de wedstrijd daar echt aan gestoord. De invallers waren gewoon zo slecht. We hebben heel vaak, bijna twee derde van het seizoen, de bank en breedte van de selectie geroemd bij FC Twente. Alleen op dit moment brengen die wel heel weinig als ze erin komen", constateert Ten Voorde.

"Boadu heeft niks goeds gedaan tegen zijn oude club en Van Bergen heeft ook gewoon totaal geen rendement", vervolgt hij kritisch. "Ik ben wel echt geïrriteerd over de invalbeurten. Ook bijvoorbeeld een bal die Taha krijgt en dan in één keer als een streep voorgeven. Dan kan je wel denken dat hij meer moeten spelen, maar als je dit soort momenten hebt, dan ben je voor een trainer gewoon niet betrouwbaar genoeg", waarschuwt Ten Voorde.

"Het is geen speeltuin", legt hij uit. "Je moet het doordeweeks laten zien op de trainingen en het is gewoon te weinig. Tijdens de invalbeurten laten ze ook niet zien dat ze erin moeten. Ik vond Daan Rots en Ricky van Wolfswinkel in de eerste helft aanvallend de enige spelers die goed waren, maar het was gewoon allemaal te weinig", besluit Ten Voorde over de nipte nederlaag tegen de directe concurrent. 

Lees meer:
0 reacties