Lieke Martens looft FC Twente-speelsters: "Is pure kwaliteit"

Renate Jansen viert haar goal met Lieke Martens
Renate Jansen viert haar goal met Lieke Martens Foto: © Orange Pictures

Lieke Martens heeft genoten van de zege van de OranjeLeeuwinnen op Engeland. Volgens de aanvalster had Oranje de Lionesses 'goed onder controle'.

"We zetten hoog druk. Engeland vond het heel moeilijk om daar onderuit te voetballen. Ik denk dat we ook wel aardig vast waren aan de bal. We kwamen nog niet tot hele grote kansen, alleen de momenten dat we voor de goal kwamen, maakten we het goed af", zegt Martens bij ESPN. Zelf scoorde ze na een halfuur spelen de 1-0.

"Ik kon het het beste rustig aanpakken, probeerde zo rustig mogelijk te blijven en op techniek te schieten. Hij zat er denk ik aardig in. Je moet wel blij zijn dat er geen VAR is, maarja, soms zit het mee, soms zit het tegen", lacht Martens, die lovend is over een aantal teamgenoten. Zo kan Daphne van Domselaar rekenen op complimenten. "Zij is gewoon heel belangrijk voor ons. Ze houdt ons in de wedstrijd. Ik denk dat we vandaag (dinsdag, red.) als team heel goed gepresteerd hebben, dat iedereen top was vandaag.

Ook Caitlin Dijkstra maakte indruk: "Zij zat er kort op. Ze heeft een mooie avond gehad, denk ik. De tegenstander wat minder. Ze was heel scherp. Het is leuk om te zien dat ze het zo goed doet", zegt de ervaren aanvalster. Zij gaf uiteindelijk vlak voor tijd de assist op matchwinner Renate Jansen. "Ik zag haar lopen en ik dacht: ik moet 'm geven."

"Ik denk dat de bal niet veel beter kon. Er zaten heel veel mensen om haar heen, maar hij kwam precies voor haar voeten. Als je 'm zo binnenschiet... Dat is gewoon pure kwaliteit. Heel erg mooi om te zien", aldus Martens.

Lees meer:
0 reacties