Sem Steijn oogst lof: "Zijn maar weinig spelers die dat hebben"

Sem Steijn maakt een bijzondere ontwikkeling door bij FC Twente. Misschien niet altijd de beste aangever, maar als afmaker is de middenvelder van de buitencategorie.

Dat ziet ook Jan van Staa. "Ik kijk naar een aanvallende middenvelder. Hij moet niet steeds aan de bal komen, hij is niet van de mooie passjes. Maar de posities waar hij steeds staat, en dan het afronden. Er zijn maar weinig spelers die dat hebben. Je kan zeggen dat hij mazzel heeft, maar hij staat er elke keer weer. Elke wedstrijd komt hij vier of vijf keer in zo'n positie", zegt Van Staa bij De Oosttribune.

Van Staa is lyrisch over het inzicht van Steijn. "Hij rekent op ballen die terugkomen, die verkeerd vallen. Hij maakt een geweldige ontwikkeling door. Als aanvallende middenvelder, het is niet meer een spelbepaler, maar een scorende nummer tien. Het is heerlijk om naar te kijken, ook de drive hij hij heeft."

Ook andere clubs valt zijn ontwikkeling op. "En ook hij wordt gelinkt aan andere clubs, in Duitsland. Dat heeft te maken met zijn loopvermogen, zijn drive. Hij is ook na 80 minuten altijd leeg, daar moet hij wel aan werken. Maar kijk naar waar hij staat, zijn positie, dat is een gave."

Lees meer:
0 reacties