Lof voor Wout Weghorst: "Daarin neemt hij altijd het voortouw"

Oranje viert de goal van Wout Weghorst
Oranje viert de goal van Wout Weghorst Foto: © BSR Agency

Denzel Dumfries heeft zich geen moment zorgen gemaakt over zijn basisplek, zo vertelt hij Voetbal International. Ronald Koeman vertelde hem bij aankomst bij het Nederlands elftal al dat hij zou startte.

"Ik wist het eigenlijk vanaf het begin. We hadden individuele gesprekken met de bondscoach en daarin was hij gelijk duidelijk. Of ik het dus al die tijd al wist? Ja! Jullie niet, hè", zo vertelt Dumfries over zijn basisplaats. Jeremie Frimpong werd de afgelopen tijd ook vaak geopperd als basisklant.

Oranje kreeg wel een tegengoal te verwerken tegen Polen. "Terecht dat jullie daarover beginnen. Daar moeten we goed naar gaan kijken, want hij kopt te vrij in. Tegen Duitsland was dat ook al. Toen viel de bal net over me heen en werd hij daarna binnengekopt. Dat moeten we analyseren. Gelukkig is het nu niet fataal, maar dat mag niet nog een keer gebeuren."

Wout Weghorst ontpopte zich tot matchwinner en krijgt dan ook alle lof van de back. "Wout is er altijd klaar voor. Hij is een heel waardevolle speler voor ons. Hij zorgt voor een boost van het elftal. Op het veld gaan we als beesten tekeer, hij is natuurlijk iemand die daarin het voortouw neemt."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand