Ltaief verklaart transfer naar FC Twente: "Dat past bij mij"

Sayf Ltaief geeft een panna
Sayf Ltaief geeft een panna Foto: © MTB-Photo

Sayf Ltaief heeft zijn eerste week bij FC Twente achter de rug. Op de clubwebsite vertelt hij over zijn beweegredenen om een transfer naar Nederland te maken.

"Ik wilde een nieuwe stap maken”, vertelt Ltaief, die de laatste seizoenen in Zwitserland bij FC Basel en Winterthur speelde. "Voor een type speler als ik ben is de Nederlandse competitie aantrekkelijk om in te spelen. Hier wordt ‘open’ voetbal gespeeld. Met een aantal vrienden van mij in Zwitserland volgde ik de Nederlandse competitie en zag ik FC Twente regelmatig spelen. Het aanvallende voetbal dat hier gespeeld wordt past bij mij. "

Het was eigenlijk de bedoeling dat de aanvaller al eerder kennis had gemaakt met Twente. "De thuiswedstrijd van vorig seizoen tegen Almere City zou ik in het stadion zitten, maar ik kon het niet redden vanwege mijn wedstrijden bij Winterthur. Mijn vrienden zijn toen wel geweest en hebben een paar mooie video’s van de sfeer in het stadion gemaakt. Daarom kijk ik extra uit naar mijn eerste wedstrijd in De Grolsch Veste."

Zijn echte kennismaking met de club kwam tegen Motherwell, daar droeg hij voor het eerst het shirt van de club. "Daar zag ik dat Nederland een echt voetballand is", vervolgt hij. "Om direct een oefenduel te spelen met zo veel supporters om het veld, dat was wel even ‘wauw’. Hier houden ze van voetbal."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand