"Lukoki schijnt best wel een fikse straf te hebben gekregen"

Jody Lukoki
Jody Lukoki Foto: © NESimages

Jody Lukoki is door de rechter veroordeeld tot een taakstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken vanwege het mishandelen van zijn vriendin. Clubwatcher Leon ten Voorde vraagt zich af of de aanvaller, die ook nog met een zware blessure kampt, nog in actie komt van FC Twente.

Jody Lukoki werkt aan zijn herstel
FC Twente straft Lukoki: "Wij zijn geschrokken van zijn gedrag" Lees ook

"Ik heb mij laten vertellen door mensen die er heel veel verstand van hebben, dat de straf die hij heeft gekregen, dat schijnt beste wel een fikse straf te zijn", vertelt Ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Het is dus niet één corrigerende tik geweest."

"FC Twente heeft een gesprek met hem gehad. Toen had hij al vrij snel door dat hij daar zijn zaakwaarnemer bij nodig had", vervolgt de journalist. "Lukoki had het niet verwacht dat hij zo stevig op het matje werd geroepen door de club."

"Uit het feit dat hij heeft gezegd pas verder te praten als zijn zaakwaarnemer erbij zit, is op te maken dat hij wel op een bepaalde manier verrast is geweest. Anders had hij zijn zaakwaarnemer wel direct in laten vliegen. Dit krijgt absoluut een staartje", aldus Ten Voorde, die niet weet welke straf Lukoki van de club krijgt.

"In deze tijd waarin alles onder een vergrootglas ligt, kan FC Twente dit niet zomaar laten passeren met een geldboete", meent hij. "Welke kant het op gaat weet ik niet, maar de kans dat Lukoki ooit in De Grolsch Veste gaan zien is vrij klein", meent Ten Voorde, die aangeeft dat een club een speler niet zomaar kan ontslaan vanwege een privékwestie.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
zo 11 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
8 FC Utrecht 1 0 1
Bekijk de hele stand