Luuk de Jong werd verrast door FC Twente: "Dat verbaasde mij"

Luuk de Jong scoort tegen FC Twente
Luuk de Jong scoort tegen FC Twente Foto: © Pro Shots

PSV heeft een klinkende zege op FC Twente geboekt in de KNVB Beker (3-1). Na afloop sprak Luuk de Jong met ESPN.

Ook Twente was totaal niet opgewassen tegen het PSV van trainer Peter Bosz. De Jong krijgt dan ook de vraag voorgelegd of een foutloos seizoen mogelijk is. "Je denkt er soms weleens over na. Als je ziet hoe sterk en dominant we ook vandaag zijn de eerste zeventig minuten. Het is toch knap hoe we dat doen."

"Dan vraag je je, zeker in Nederland af, wie gaat ons stoppen? Maar we moeten niet arrogant worden. We moeten elke wedstrijd honderd procent intensiteit geven, dan verwacht ik niet dat er teams van ons kunnen gaan winnen. Er zijn zeker moeilijke wedstrijden, maar ik heb het vertrouwen dat we die ook kunnen winnen", zo blaakt De Jong van het zelfvertrouwen.

De Jong was wel verbaasd over hoe FC Twente hem verdedigde bij zijn doelpunt. "Ik ben altijd benieuwd hoe een tegenstander ons, en mij, gaat verdedigen bij standaardsituaties. Wij proberen tactieken te verzinnen waardoor de goede koppers vrijkomen. Het verbaasde mij ook dat ik de ruimte kreeg om vrij te lopen en de bal aan te vallen. Want als je in de zone staat, is het zo moeilijk om de bal uit stilstand weg te koppen. Zeker als ik wel kan gaan lopen…"

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand