Maaskant: "FC Twente de enige ploeg die dat voor elkaar krijgt"

Robert Maaskant is zeer onder de indruk van FC Twente dit seizoen. De analist en oud-trainer meent dat de Tukkers zich in topwedstrijden van hun beste kant laten zien.

"FC Twente is daarin ook de enige ploeg", zegt Maaskant bij FC Afkicken. "Zij hebben PSV echt weggespeeld in die thuiswedstrijd. Ze hebben Ajax twintig minuten lang weggespeeld. Ik vond het tegen Feyenoord een gelijkopgaande wedstrijd. Maar het is wel de enige ploeg die dat echt voor mekaar krijgt, zeker in thuiswedstrijden. Ze pakken alleen uit nog te weinig punten. Maar ik vind FC Twente echt heel goed in elkaar zitten."

FC Twente verloor dit seizoen al bij FC Volendam, SC Heerenveen en Feyenoord. "Ik denk dat FC Volendam een slecht voorbeeld was, want toen hadden ze een beetje pech. Vitesse (2-2, red.) vind ik dan een beter voorbeeld. Dat zit dan ook wel weer in kwaliteit", aldus Maaskant, die de selectie van de Tukkers analyseert.

"Maar Sadilek is er bijvoorbeeld een tijdje uit geweest", geeft hij aan. "Verdedigend staat het echt heel goed. Pröpper vind ik niet een typische top 3-speler, maar hij blijft wel overeind. En ze hebben veruit de beste keeper. Unnerstall heeft twaalf armen. Hij houdt zoveel ballen tegen op cruciale momenten. Dat is echt niet normaal."

Telstar-trainer Mike Snoei kwam Unnerstall tegen voor de bekerwedstrijd tegen FC Twente in januari. "Hij gaat naar buiten bij de warming-up met korte mouwtjes. Zo'n dikke nek en zulke onderarmen... Imposant hoor", aldus Snoei.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand