Maher over keuze voor Saudi-Arabië: "Had de Eredivisie wel gezien"

Adam Maher
Adam Maher Foto: © Pro Shots

Adam Maher speelt tegenwoordig net als vele grote voetbalsterren in de Saudi Pro League, bij middenmoter Damac FC. De oud-speler van onder meer FC Utrecht, FC Twente en PSV kreeg destijds veel kritiek.

“Ik had de Eredivisie wel gezien”, vertelt Maher bij Voetbalzone. “Voor mij was het heel makkelijk eigenlijk. Ik heb heel lang in Nederland gespeeld en was toe aan een nieuw buitenlands avontuur. Dat jaar op huurbasis bij Osmanlispor in Turkije vond ik ook heerlijk. Ik heb toen een goed gesprek gehad met de clubleiding van Damac en heb redelijk snel de knoop doorgehakt.”

“Mensen vinden dat ik te jong ben voor deze stap, maar uiteindelijk is het mijn carrière en moet ik zelf de keuzes maken. Van buitenaf is het altijd makkelijk oordelen”, vervolgt hij. “Op elke keuze die je maakt in het leven hebben mensen wat te zeggen. Als voetballer kun je het in principe nooit goed doen. Ik heb niet lang hoeven nadenken over deze transfer, want ik weet dat het een goede stap is voor mij en mijn familie. Dat is het belangrijkste.”

Ook in Nederland had Maher opties. “Dit kwam op mijn pad en het heeft zo moeten zijn. Ik vind het geweldig om te spelen in een Arabisch land waar ik dagelijks te maken heb met mijn eigen cultuur. In Nederland voelde ik mij thuis, maar dat is hier precies hetzelfde. Daarnaast spreek ik de taal, dus dat vormt geen barrière.”

Lees meer:
0 reacties