Makkelie krijgt kritiek na FC Twente - Ajax: "Hij floot warrig"

Ricky van Wolfswinkel krijgt geel van scheidsrechter Danny Makkelie
Ricky van Wolfswinkel krijgt geel van scheidsrechter Danny Makkelie Foto: © Orange Pictures

Valentijn Driessen heeft zich deze week geërgerd aan scheidsrechter Danny Makkelie. Eerst tijdens Feyenoord – PSV en donderdagavond tijdens FC Twente tegen Ajax liet de arbiter zich volgens de journalist niet van zijn beste kant zien.

"Het gevoel van Ruud van Nistelrooy dat alle fifty-fifty-gevallen voor de Rotterdammers waren, was weliswaar een gevoel; dit viel heel goed te begrijpen", zegt Driessen in De Telegraaf. "Alsof hij met een Feyenoord-tasje naar de wedstrijd was gekomen. Ook bij FC Twente - Ajax floot Makkelie warrig. Hij strooide overdreven met gele kaarten, zodanig dat er soms geen touw aan vast viel te knopen. Ook niet voor de spelers."

"Hij liet Edson Alvarez tweemaal ontsnappen toen de Mexicaan de doorgebroken Virgil Misidjan zwaar hinderde", vervolgt Driessen. "Dat Makkelie in de rust met een striemend fluitconcert het veld verliet, viel goed te begrijpen. Gelukkig had hij in Enschede geen invloed op de uitslag."

Driessen miste wel een VAR in De Grolsch Veste. "Je kan op papier de beste zijn en complimenten krijgen; ook een scheidsrechter moet presteren en is zo goed als zijn laatste wedstrijd", meent hij. "Dan wordt gezegd dat Makkelie minder fouten maakt dan de spelers in het veld. Die stelling valt te onderbouwen, maar pleit een arbiter niet vrij voor het opzichtig verkeerd beoordelen van wedstrijdsituaties."

"Daarbij: voetballen is veel moeilijker dan fluiten, zeker sinds de invoering van de VAR als hulplijn voor scheidsrechters. De achtste finales van het KNVB-bekertoernooi liet zien dat het de arbitrage steeds zwaarder valt om een goede prestatie zonder VAR neer te zetten", aldus Driessen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand