Manhoef kan 'gewoon' spelen tegen FC Twente: "Een lagere straf"

Million Manhoef naast een steward in de Gelredome
Million Manhoef naast een steward in de Gelredome Foto: © Pro Shots

FC Twente neemt het volgende week woensdag in eigen huis op tegen Vitesse en de club uit Enschede had er aanvankelijk rekening mee gehouden dat FC Twente-doelwit Million Manhoef niet in actie zou kunnen komen vanwege een schorsing.

De snelle en behendige vleugelaanvaller werd na zijn rode kaart in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (0-2) namelijk voor drie wedstrijden - waarvan één voorwaardelijk - geschorst. De club uit Arnhem laat vandaag echter weten dat de tuchtcommissie heeft besloten om de straf te verlagen.

Vitesse citeert de tuchtcommissie van de KNVB. “Gelet op de beperkte intensiteit, waarmee de overtreding is begaan, in samenhang met de vrijwel blanco strafkaart van de speler, legt de tuchtcommissie een lagere straf op dan de door de aanklager opgelegd drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk."

Manhoef, die in augustus ook nog in verband werd gebracht met een transfer naar AZ, moet daardoor alleen de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam aan zich voorbij laten gaan. Die wedstrijd wordt zondagmiddag om 12:15 gespeeld op Het Kasteel. Een paar uur later komt FC Twente in actie tegen RKC Waalwijk.

Lees meer:
0 reacties